Persbericht Halve finale Vakkanjers


PERSBERICHT


Halve finale Vakkanjers op 19 mei
Leerlingen van SG Helinium uit Hellevoetsluis mogen hun idee presenteren tijdens de grote finale van Vakkanjers

DEN HAAG – 24 mei 2022. Leerlingen van SG Helinium in Hellvoetsluis staan in de landelijke finale van Vakkanjers. Afgelopen schooljaar zijn ze uitgedaagd door het Van Gogh Museum en hun partner in Science ASML om de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh binnen te stappen.

Vakkanjer Explorer Challenge: Licht op Vincent
De challenge In het licht van Vincent heeft leerlingen uit heel Nederland uitgedaagd op zoek te gaan naar manieren om de verhalen van Vincent en de beleving van zijn schilderijen nieuwe demiensie te geven. Ze zijn gaan kijken naar mogelijkheden om het schilderij, of voorwerpen uit het schilderij, interactief te maken. Om de beleving achter het verhaal te vergroten konden ze bijvoorbeeld gebruik maken van licht en geluid. Tijdens deze challenge vroegen het Van Gogh Museum en ASML de Vakkanjers hiervoor concrete oplossingen te bedenken. De teams met de beste ontwerpen zullen hun idee pitchen tijdens de landelijke finale Vakkanjers LIVE.

Tijdens de online halve finale op 19 mei werd bekend dat dit team een plek heeft bemachtigd in de landelijke finale op 15 en 16 juni tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven.

Je kunt de uitzending van de halve finale hier terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=FKw-8G2_KeE

June, Maria en Linde uit V2C zullen hun idee “Eten in het Café Terrace by Night” presenteren tijdens de grote finale en hopen daarmee mooie plek te bemachtigen.

“Lijkt het jou ook niet gaaf om een drankje te doen in het van Gogh Museum, maar dan in het schilderij Café Terrace? Beleef hoe het is om net als vroeger in Arles in de tijd van van Gogh in warme sferen iets lekkers te nuttigen op het terras, omgebouwd als het schilderij “Café Terrace.”

Het idee van de leeringen van het Helinium is hieronder te bekijken:
https://vakkanjers.nl/halvefinale/inzendingen?inzending=165

 

 

Media
  • terrace
  • vk2
  • vk