Internationalisering 

Bij Helinium vinden we het belangrijk om in verbinding te blijven. Met elkaar, maar ook met de rest van de wereld. Wij vinden het belangrijk jij je thuis voelt in een wereld waar grenzen steeds meer vervagen. Daarom besteden we in bijna alle lessen aandacht aan burgerschap en internationalisering. Dat doen we bijvoorbeeld door aan het begin van de les samen het nieuws te bespreken. Of door jou online met andere jongeren uit Europa de Duitse taal te laten oefenen.

Ook kun je bij ons op (uitwisselings)reis naar andere scholen en plekken in Europa. Zo maak jij straks vrienden over heel de wereld! Tijdens de bezoeken leren we jou meer over andere culturen, over duurzaamheid en over digitalisering.
Daarnaast komen er ook regelmatig jongeren uit andere landen naar onze school. We vinden het belangrijk dat zij zich ook thuis voelen op Helinium. Daarom zijn onze wegwijzers bijvoorbeeld in het Engels. Zo kunnen onze gasten bij ons makkelijk de weg vinden. En ook jij vindt straks beter de weg. Niet alleen op school, maar door heel Europa!