Voorstelling SPARK van de Theaterklas sprankelde aan alle kanten

Op Helinium kun je in de onderbouw naast de verplichte vakken, je vrijwillig opgeven voor sportklas of theaterklas. Leerlingen die geïnteresseerd zijn volgen hierin een verrijkingsprogramma op de vrijdagmiddag.

Bij de Theaterklas zijn de drama- en dansdocent aan de slag gegaan met een groep zeer enthousiaste leerlingen uit leerjaar 1 tot en met 3. Toegewerkt is naar een voorstelling die eind maart gepresenteerd werd in Theater Twee Hondjes voor een uitzinnige zaal met trotse ouders, familie, vrienden, docenten, mentoren en directie.

Vanuit het thema passie is er met de leerlingen onderzocht wat hun passies zijn, hoe de druk vanuit school, ouders, vrienden en social media soms te veel kan worden om je passie de vrije ruimte te kunnen geven en hoe je daar als jongere mee omgaat. Wat uit dit onderzoek naar voren kwam leverde zowel hilarisch als kwetsbaar materiaal op. Samen met de leerlingen is dit materiaal verwerkt tot een sprankelende voorstelling. Het publiek heeft tijdens de prachtige voorstelling zowel gelachen als een traantje weggepinkt en liet met een staande ovatie zien hoe onder de indruk ze waren van de overgave en overtuiging waarmee de leerlingen gedanst en gespeeld hebben.
Marjolijn Breuring, docent dans
Media
  • Dans
  • Drama