De wereld rond met Helinium

Het is een spannende week voor achttien Hellevoetse gezinnen. Zij hebben namelijk deze week een Duitse of Franse leerling te gast. Zij doen namelijk mee aan een uitwisseling van het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Een gast in huis betekent natuurlijk ook kennismaken met de Nederlandse gebruiken en de Hollandse pot. Het allerbelangrijkste is natuurlijk nieuwe vrienden maken en de Engelse taal oefenen. De leerlingen die mee doen aan het project gaan zelf ook een weekje naar Duitsland en Frankrijk.


Biodiversiteit

Het thema van deze week is biodiversiteit. Oftewel de verscheidenheid aan soorten om ons heen. Helaas neemt die af. Het is ook aan de jongeren van nu om na te denken hoe we biodiversiteitsverlies kunnen tegengaan. Zo kunnen ze leren van elkaar. Want hoe gaat Hellevoetsluis hiermee om en wat doen ze in Parijs en Radevormwald om de biodiversiteit in de stad een boost te geven? We zijn deze week begonnen door aandacht te geven aan insecten (zie foto’s). Zij zijn erg belangrijk voor de biodiversiteit, want zij zorgen voor de bestuiving van planten. De bloemetjes en de bijtjes.

Ook in Noorwegen

Helinium vindt het belangrijk dat leerlingen meer zien van de wereld. We halen de wereld naar Helinium en Helinium gaat ook de school uit op ontdekking. Een groep leerlingen uit klas 3 van de vmbo kaderafdeling is deze week bij ons partnerschool in Noorwegen en zijn met Spaanse en Noorse vrienden bezig met een project over duurzaamheid en digitalisering. Volgende maand gaan er leerlingen naar Istanboel en Spanje. Er staat nog veel op de planning. Veel leerlingen kunnen niet wachten tot ze in klas 3 zitten en mee te doen!
Media
  • de wereld rond met Helinium 6
  • de wereld rond met Helinium 5
  • de wereld rond met Helinium 4
  • de wereld rond met Helinium 3
  • de wereld rond met Helinium 2
  • de wereld rond met Helinium 1