Kunstmanifestatie brugklassen groot succes

Controle

Hoe zou jij reageren als je het gevoel hebt geen invloed te hebben op bepaalde situaties, over je eigen lichaam of het gedrag van anderen. Hoe ga je daarmee om en hoe kun je door blijven gaan, ook al word je letterlijk de andere kant opgeduwd? Als je de grip op het leven verliest, probeer je dan de controle terug te pakken of laat je het van je afglijden?

Kunstmanifestatie

Op Helinium hebben de leerlingen van leerjaar 1 en mavo-2 de afgelopen maanden aan dit thema gewerkt in de diverse kunstlessen. Met als doel toe te werken naar een gezamenlijke kunstmanifestatie.
Op vrijdag 20 januari hebben de leerlingen de uitkomsten in een bomvolle zaal voor hun ouders en familie gepresenteerd. Het werd een avond waarin het thema controle in allerhande gedaantes voorbijkwam.
Vanaf minuut één spatte de energie van het podium af. De leerlingen hadden duidelijk veel plezier in wat ze deden. Van dans tot zang, van drama tot aan beeldend werk.
Ze hebben zich met al hun toffe moves, spelend in vele scènes, zingend en met hun uit karton gemaakte ‘kwelgeesten’ staande zien te houden op het podium van Helinium. Ze hadden de totale controle tijdens deze eerste kunstmanifestatie.

Een ding is zeker: Dit smaakt naar meer!
Media
  • kunstmanifestatie