Overlijdensbericht dhr. Marcel Kuipers

Aan alle ouders en leerlingen

Hellevoetsluis, 4 december 2022

Beste ouders en leerlingen,

Vol ontsteltenis moeten we u en jullie meedelen dat vanochtend, zondag 4 december, Marcel Kuipers, teamleider vmbo, is overleden.
Anderhalve maand geleden ontving hij het bericht dat hij ernstig ziek was.
Woensdag 16 november is hij vol strijdlust aan zijn chemokuren begonnen met in de eerste tijd geen duidelijk merkbare negatieve gevolgen. Sinds vorige week was hij in het ziekenhuis opgenomen en nu komt dit onwerkelijke bericht.

Dit overlijden heeft ons als scholengemeenschap hevig overvallen en maakt veel emoties los. Voor degenen onder u en jullie, die Marcel persoonlijk gekend hebben, zal het niet anders zijn.
In verband met dit plotselinge overlijden vervallen morgen, maandag, 5 december, de lessen en activiteiten in het 1e en 2e lesuur. Als personeel komen we dan samen om elkaar tot steun te zijn en stil te staan bij dit overlijden.
Na het 2e uur, om 9.45 uur, worden de lessen (zoveel mogelijk) vervat. Misschien dat voor een individuele collega het lesgeven nog te zwaar voelt en er nadien daardoor nog een enkele les vervalt.
Voor de leerlingen in het TPH is een nader te bepalen lokaal beschikbaar waar collega’s aanwezig zijn om hen te ondersteunen.
Voor de leerlingen van VC2A, de mentorklas van Marcel Kuipers, is vanaf 9.45 uur apart voorzien in opvang.

Met tranen in onze ogen schrijven we dit bericht. Het plotseling wegvallen van een zo’n markante collega teamleider maakt het verdriet in onze gemeenschap zichtbaar en voelbaar.

Corina de Bruin-Althusius
Benedict Hamans
Rectoren Helinium


Media
  • Marcel Kuipers