De wereld rond met Helinium: Duitsland en Tsjechië

Aankomend weekend gaan de eerste leerlingen dit schooljaar op uitwisseling. Leerlingen die zich hebben opgegeven in klas 2 tto gaan zondag met de bus naar onze partnerschool in Radevormwald, Duitsland. Zij verblijven daar een week in een gastgezin en gaan naar school. Op school ontmoeten ze naast de Duitse leerlingen ook Franse leerlingen uit Parijs. De activiteiten op school hebben te maken met biodiversiteit. In februari komen er Franse en Duitse leerlingen naar Helinium en gaan we verder met dit thema. Als u een goed idee heeft voor een activiteit rondom thema biodiversiteit dan horen we dat graag.

Een groepje leerlingen uit 3 mavo bezoekt volgende week onze partnerschool in Žďár nad Sázavou, Tsjechië. Zij vertrekken aanstaande zaterdagavond per nachttrein naar Wenen waar zij de volgende ochtend overstappen op de intercity naar Žďár nad Sázavou. Ook deze leerlingen verblijven in gastgezinnen en gaan veel vrienden maken. Wij zijn namelijk niet alleen daar te gast, maar er zijn ook leerlingen uit Roemenië, Denemarken, Polen en Turkije. Ze zijn daar om meer te leren over kunst en hoe kunst kan verbinden. Deze week focussen we op de Tsjechische en Roemeense kunst. In september komen er leerlingen van deze partnerscholen naar Helinium. Beide uitwisselingen worden mogelijk gemaakt door het Europese subsidieprogramma Erasmus+.

Een werkgroep met docenten is dit schooljaar aan het kijken hoe de uitwisselingen een vast karakter kunnen krijgen in de school en ook hoe internationalisering een bijdrage kan leveren aan de reguliere lessen. Houd u deze nieuwsbrief in de gaten voor de ontwikkelingen.

Hilgo Wempe, coördinator internationalisering
Media
  • helinium.yopromedia.webshoot.8