Helinium TTO naar landelijke finale Cricket Challenge 2022!

Na enkele weken trainen op fielden, bowlen en batten, was het afgelopen dinsdag dan eindelijk zover. V2B van Helinium mocht afreizen naar de Schiedamse cricket- en voetbalvereniging Excelsior'20 en ging de sportieve strijd aan met andere TTO-scholen uit de regio.

Cricket is voornamelijk populair in het Britse Gemenebest. Vanuit dat perspectief is het een mooie toevoeging aan het reguliere TTO-programma voor lichamelijke opvoeding.
Het toernooi begon met een korte introductie en een clinic onder leiding van enkele spelers van het Nederlandse cricketelftal. Hierna mocht het team van Helinium in actie komen. Het bracht het geleerde goed in praktijk. Teamcaptain Thijn Tax coachte zijn medeleerlingen Sam van Egmond, Marijn Haasdijk, Luc van Bergen, Samantha van der Meer, Ralph Reichardt, Eva Oudenaarden en Zoë van der Stel na twee verloren duels naar twee monsterzeges. Hierdoor steeg het team van de 5e plaats naar de 2e plaats en gaat het op doelsaldo door naar de finale op 9 juni in Utrecht. Het was al met al een zeer mooie, leerzame en gezellige dag waarop het team met elkaar een fantastische prestatie heeft neergezet, die hopelijk een mooi vervolg gaat krijgen in de landelijke finale op 9 juni!
Media
  • 20220517_154803