Roosterwijzigingen & meer

TTO

TTO vergroot je wereld

 

Vind je Engels leuk en houd je van extra uitdaging? Denk dan eens aan tweetalig onderwijs. Je volgt de meeste lessen in het Engels en werkt aan internationale projecten. Een extra goede beheersing van het Engels versterkt ook nog eens je algemene taalvaardigheid. Daarbij is de kans heel groot dat je Engels later nodig hebt bij je studie of in je werk. Zeker in onze regio, met de Maasvlakte en de haven van Rotterdam om de hoek, zijn een goede kennis van Engels en van de internationale samenleving erg handig.

 

Helinium biedt VWO TTO en HAVO TTO. TTO leerlingen krijgen naast English, history, mathematics en research&design (het Technasium vak onderzoek&ontwerp) een extra vak: Global Perspectives. Daar houd je je met de wereld om ons heen. Waarom zijn we lid van de EU? Wat zijn de gevolgen van de Brexit? En hoe werken de Amerikaanse verkiezingen?  

 

Erkend diploma

Aan het einde van jaar 3 sluit je TTO af met een Anglia diploma. Anglia is een internationaal erkend diploma. De examens worden gemaakt en nagekeken in Engeland, door de universiteit van Chicester. Leerlingen moeten minimaal niveau ‘Advanced’ halen maar in de praktijk doen ze altijd op hoger niveau examen, Accept Proficiency. De meesten slagen daarvoor zelfs met ‘merit’ (met genoegen) of met ‘distinction’ (cum laude).

 

Bij TTO horen ook buitenlandse reizen en internationale activiteiten. Je gaat op reis naar Engeland en in Brussel op bezoek bij de EU, je oefent voor een speaking contest en voor een landelijk crickettoernooi, volgt theater workshops en nog veel meer. 

 

Kosten

Helinium is een openbare school. Wij vinden dat onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Wij berekenen geen extra ouderbijdrage voor TTO. Wel berekenen wij de kosten voor de reizen, examenkosten van Anglia en andere excursies door. Als het mogelijk is om zelf, of met hulp van ouders activiteiten te regelen, dan doen we dat. Daarbij houden we de kosten altijd zo beperkt mogelijk.