Roosterwijzigingen & meer

HAVO

Voor de havoleerlingen ziet de Heliniumweek er als volgt uit:

 

  • De brugklassen buigen zich over het thema ‘sociale media’. De leerlingen leren in een workshop hoe ze vlogs (video weblogs) maken, ze krijgen voorlichting van Bureau Halt en de politie over sociale media, daarnaast werken ze vanuit onderliggende thema’s zoals cyberpesten en privacy aan (interactieve) opdrachten.

  • De tweede en derde klassen zullen een toeristenkrant gaan maken over Hellevoetsluis. Zij gaan onderzoeken hoe Hellevoetsluis nog aantrekkelijker kan worden voor toeristen. Zij bezoeken daarvoor bijvoorbeeld zes attracties in De Vesting. Ook zullen zij zich inzetten voor een schoner Hellevoetsluis, zij gaan met elkaar de stranden opruimen. Dit alles gebeurt in samenwerking met de gemeente (volledig gesubsidieerd)!

  • De vierde klas is op beroepsoriënterende stage. Zij zullen komende week nader kennismaken met het werkveld waar zij later misschien wel in terecht willen komen.

  • De vijfde klas zal deze week verder gaan met het profielwerkstuk. Voor het profielwerkstuk gebruiken we de methode van de Hogeschool Rotterdam, om zo beter aan te sluiten bij het HBO.