Zoek & meer

Onderwijs

Vijf teams vormen voor hun klassen een eigen afdeling in een van de fraaie schoolgebouwen van Helinium. De leerlingen krijgen les van een klein team vertrouwde docenten. De mentor is de contactpersoon voor leerling en ouders.

De indeling van Helinium:
Witte gebouw: VWO, HAVO en MAVO
TPH-1: VMBO b/k, Vakcolleges Techniek en Mens&Dienstverlening

 

Helinium gaat voor de mooiste resultaten

 

We stimuleren leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Met de enthousiaste inzet en deskundigheid van het docententeam op Helinium ontstaan elke keer weer bijzonder leerzame en uitdagende onderwijservaringen waar je werkelijk iets aan hebt. Het mooie is dat dit geldt voor elke leerweg die je op Helinium kunt kiezen: van de PLUS-projecten voor excellente leerlingen in VWO tot de TOP-projecten voor vakkanjers in VMBO.

 

Het Technasium voor VWO en HAVO is een fantastische uitdaging voor alle meisjes en jongens die houden van onderzoeken en ontwerpen vanuit de exacte vakken en techniek.

 

In het VMBO is ook het Vakcollege Techniek. Dit biedt jongeren een unieke kans om direct vanaf de brugklas te beginnen aan een opleiding voor vakkanjer in de techniek. Het vakcollege gaat na het examen in VMBO-4 zelfs nog twee jaar door in het MBO.

 

Voor leerlingen met sporttalent en gevoel voor sportiviteit, heeft Helinium speciale sportklassen. Daar krijg je twee jaar lang een middag in de week extra sportlessen en clinics. Dat gebeurt op het sportveld, in de zaal en bij sportscholen en –verenigingen.

Een internationaal diploma halen voor Engels? Dat kan al vanaf de brugklas met de extra lessen VTO Engels in het Angliaproject. Je volgt hiervoor speciale lessen Engels en je kunt in allerlei stappen examen doen en steeds verder komen.Een veilige en gezellige schoolomgeving vinden we heel belangrijk.Helinium is een openbare scholengemeenschap. Dat willen we ook laten zien in de manier waarop we met elkaar omgaan, zoals in respect voor mens en omgeving. Elke leerling moet zich bij ons thuis kunnen voelen!