Zoek & meer

Info leerlingen

Kennismaken met de brugklas


Al voor de zomervakantie leer je Helinium wat beter kennen tijdens de instapdag in april en een brugklasmiddag in juli.

Je ontmoet op de brugklasmiddag je vriendjes/vriendinnetjes van de basisschool of van sport bij je in de klas. En als het nieuwe schooljaar begint, starten onze brugklassen met een week vol gezellige activiteiten.

Sport- en spelopdrachten, uitstapjes, samen lol maken en elkaar goed leren kennen, dat is de bedoeling. Ook zijn er leuke bijeenkomsten met alleen je eigen klas en mentor.


Bij je mentor kun je steeds terecht met al je vragen. In het voortgezet onderwijs krijg je huiswerk. Dat is wel even een verschil met de basisschool! Maar gelukkig went het snel. In de mentorlessen is er aandacht voor de planning van huiswerk en hoe je het makkelijkst leert. Daar heb je dus veel aan. Leerlingen die hulp nodig hebben bij het maken van het huiswerk kunnen onder toezicht hun huiswerk op school maken.


In een goede sfeer presteer je meer! Daarom werk je samen met de mentor aan een goede sfeer in je groep. Ook maakt de klas eigen omgangsregels om gezellig met elkaar om te gaan. In special mentorlessen zul je merken hoe belangrijk een goede samenwerking is. Ook ontdek je hoe je eigen keuzes kunt maken. Je weet je te ontwikkelen tot een wereldburger die zich prima weet te redden in de maatschappij van morgen.


Alle pauzes breng je door op school. Elke klas vindt een eigen plek in één van de aula's om daar gezellig met elkaar te eten. Na elke twee lesuren heb je een pauze. Tussen de middag duurt een pauze een half uur; de overige pauzes duren een kwartier.


In je eigen kluisje leg je 's morgens de boeken en schriften die je pas later nodig hebt. In de middagpauze wissel je die weer om. Je kunt er ook je gymkleding kwijt. Zo hoef je niet de hele dag met al je spullen te sjouwen. Ook is het handig om je lunchpakket in je kluisje te bewaren.


Boeken pc's, laptops en iPads. Voor steeds meer vakken werk je niet alleen in het klaslokaal, maar ook online. In het digitale klaslokaal dus. Je vindt daar studieplanners, opdrachten en studiemateriaal, ook voor je digitale portfolio en individuele toetsen. In de schoolgebouwen met interactieve smartboards en studieruimtes, waar je zelf de computers kunt gebruiken. En in de les werk je soms op de laptop. Toch blijven de papieren boeken de hoofdzaak!