Roosterwijzigingen & meer

Vwo-brugklasleerlingen Helinium sluiten PGO-project Rusland op prachtige wijze af

01 februari 2018
Met een heuse reismarkt hebben de 100 vwo-brugklassers van scholengemeenschap Helinium afgelopen week hun project ‘Op weg naar … Rusland!’ op passende wijze afgesloten. Het project is volledig verlopen volgens het concept van het PGO (probleemgestuurd onderwijs). De leerlingen kregen een echte casus waarbij er een reisgids voor leeftijdsgenootjes gemaakt moest worden met een aantrekkelijk reisprogramma van drie weken door het grootste land ter wereld. Bovendien moest er zorggedragen worden voor een aantrekkelijke aankleding van hun kraampje op de reismarkt.

Gedurende tien weken is er tijdens vier lessen per week met heel veel inzet en enthousiasme aan deze opdracht gewerkt. Daarbij waren de klassen opgedeeld in groepjes van zes leerlingen per tutorgroep die door tutoren uit vwo 4 en 5 op deskundige wijze werden begeleid. En het resultaat mocht er zijn: de aula van Helinium zag eruit als een professionele reismarkt waar het publiek – ruim 250 belangstellenden! – de fraaie reisgidsen konden bewonderen en zich tegoed kon doen aan allerlei Russische lekkernijen. Wat zeker niet onvermeld mag blijven is de opening van de avond in de vorm van een eigentijdse remix van het Russische volkslied gemaakt door een van de vwo-brugklassers. Aan het einde van de avond konden de brugklasmentoren vol trots de prijzen uitreiken aan de winnende groepjes uit hun mentorklas.

Helinium biedt sinds dit schooljaar voor het eerst het PGO onderwijs aan voor alle brugklassen van het vwo inclusief het vwo-tweetalig onderwijs dat het hele project plus reisgids en presentatie in de Engelse taal deed. De school wil met deze leuke en activerende vorm van onderwijs de vwo-leerlingen nog beter voorbereiden op hun toekomst op de universiteit.