Zoek & meer

Floortje van Hove (13) sprak tijdens de voorronde van de landelijke Junior Speaking Contest

08 april 2021
Floortje zit in de tweede klas van ons tweetalig onderwijs. Jaarlijks doet Helinium mee met de landelijke Junior Speaking Contest. Leerlingen uit de tweede en derde klas schrijven een Engelse speech en dragen die voor tijdens de Junior Speaking Contest. De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze de vragen beantwoorden. Het thema van dit jaar was: #AStoryThatMovedMe. Per klas wordt er een winnaar uitgekozen die vervolgens meedoet aan de regionale ronde. De beste van elke regionale ronde gaat door naar de finale.

Scoliose

Floortje heeft scoliose en is daaraan geopereerd. Scoliose is een zijwaartse vergroeiing van de wervelkolom. Deze operatie heeft haar aan het denken gezet en haar geïnspireerd bij het schrijven van haar speech. Tijdens de voorbereiding in de lessen Engels heeft zij een script gemaakt met wat ze ongeveer wilde gaan zeggen. Zo gaf ze aan hoe de operatie invloed had op haar leven en wat ze van de zorg vindt in Nederland.


Speech

Na de voorbereiding heeft ze gekeken of ze alles kon zeggen in de gegeven tijd. Daarna moest ze haar speech uit haar hoofd leren. De speech ging tijdens de online voorronde erg goed, maar ze was wel zenuwachtig. Later kreeg ze te horen dat ze een erg goede speech had gegeven. Er waren in totaal 6 leerlingen die mee deden aan deze regionale voorronde, Floortje heeft helaas niet gewonnen. De winnares sprak over ‘The glass ceiling’. Ze vertelde dat vrouwen minder snel een hogere functie krijgen en dat dat niet zo zou moeten. De docent Engels van Floortje, de heer Martens, is erg trots op het resultaat van Floortje: ,,Ze heeft het erg goed gedaan en heeft veel geleerd’’.