Leren met video’s
Door te leren met video’s als toevoeging op de les van je docent scoor je gemiddeld een 1.2 hoger, zo wijst onderzoek van de Radboud Universiteit uit. Het brein slaat bewegend beeld namelijk makkelijker op dan tekst. Leren met video wordt niet voor niets steeds populairder.

90% van alle leerlingen maakt wel eens gebruik van YouTube-docenten die online onderwerpen uitleggen.
Er zijn echter ook nadelen van leren op YouTube.
Om te beginnen is er zó veel aanbod, dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien en goede kwalitatieve uitleg te vinden. Zo zijn er ook veel hobbyisten die filmpjes maken met onduidelijke of, nog erger, onjuiste/incorrecte uitleg.
Ook is het soms nog maar de vraag of de filmpjes op YouTube wel echt de inhoud bevatten die een leerling moet kennen, zo wordt er vaak veel overbodige informatie geleerd of andersom.

Uitlegvideo’s van Digistudies
Micha Proper heeft daarom Digistudies opgericht. Een platform dat uitlegvideo’s produceert en aanbiedt voor Vmbo-tl, Havo en Vwo leerlingen. De 800+ die Digistudies aanbiedt zijn gemaakt door vakdocenten en/of examentrainers in samenwerking met grafisch vormgevers en bevatten precies alle examenstof die leerlingen moeten kennen.

Daarnaast staan er bij alle video’s ook begrippenlijsten en examenvragen.
In de begrippenlijsten staan alle begrippen gedefinieerd die je moet kennen en met de examenvragen wordt je na het kijken meteen getest op je geleerde kennis.

Ook heeft Digistudies quizvragen ontwikkeld. Dit zijn multiple choice vragen die leerlingen tijdens het kijken voorgeschoteld krijgen. Zie:Digistudies X Helinium
Sinds 2021 werken we samen met Digistudies.
Alle examenleerlingen hebben daardoor gratis toegang tot het gehele video-aanbod (incl. quizvragen). Maak daar dus gebruik van, want leren met video is bewezen effectief, Digistudies helpt niet voor niets al duizenden examenleerlingen bij hun voorbereiding op de SE’s en CE’s.

Jouw Digistudies-pakket activeren kan als volgt:
1. Ga naar digistudies.nl/inloggen
2. Klik op “Inloggen met Somtoday”
3. Selecteer “Helinium”
4. Vul jouw persoonlijke Somtoday inloggegevens in
5. Kies het juiste niveau en de juiste eindexamenvakken
Tekst toevoegen ...